QTP Certification Questions-14

1) If you do not want QuickTest to perform a step or checkpoint until an object in your application achieves a certain status, you should insert a .......... point to instruct QuickTest to pause the test until the object property achieves the value you specify

A) Synchronization
B) Check
C) Smart Identification
D) none of above

2) Where do we Specify the Maximum Time to Wait for a Web Page to Load

A) File->Settings, Web Tab.
B) Tools->Options, Web Tab.
C) Resources->Settings, Web Tab
D) None of above

3) You can insert ........ statements that instruct QuickTest to wait until an object exists

A) Exist
B) Wait
C) Both A & B
D) None

4) ...... Method Waits for the browser to complete the current navigation.

A) Exist
B) Wait
C) WaitProperty
D) Sync

5 ) Sub Sync_Example() Browser("Mercury Tours").Page("Mercury Tours").Sync
End Sub The above example uses the Sync method to wait for the Mercury Tours page to synchronize before performing the next operation.

A) True
B) False

6).....Property- The period of time QuickTest waits before checking the emulator status (in milliseconds).

A) SyncTime
B) Sync.Time
C) TimeSync
D) Time.Sync

7) ....... Property- Indicates whether QuickTest beeps after performing each Sync function during a run session.

A) BeepAfterSync
B) BeepOnSync
C) BeepSync
D) Beep.Sync

8) Unlike the Exist method, the ....... method enables you to synchronize the test run based on a specific object property.

A) WaitProperty
B) Wait
C) Sync
D) Exit

9) ...... Statement - Initiates a pause during a run session.

A) WaitProperty
B) Wait
C) Sync
D) Exit

10) ........... Property - The maximum time (in milliseconds) that QuickTest waits for a Web page to load before running a step.

A) BrowserTimeout
B) Browser_Navigation_Timeout
C) BrowserNavigationTimeout
D) Browser_Timeout


1) a, 2) a, 3) c, 4) d, 5) a, 6) a, 7) b, 8) a, 9) b, 10) c


Post a Comment