Software Testing Multiple Choice Questions and Answers

Software Testing Multiple Choice Questions and Answers

1) What is "V" Model?

a) Test Level

b) SDLC Model

c) Test Type

d) Test Design Technique
------------------------------------------------------------
2) What is Integration Testing?

a) SDLC Model

b) Test Type

c) Test Design Technique

d) Test Level
------------------------------------------------------------
3) What is Functional Testing?

a) SDLC Model

b) Test Type

c) Test Design Technique

d) Test Level
------------------------------------------------------------
4) What is Decision Table Testing?

a) Black Box Test Design Technique

b) White Box Test Design Technique

c) Gray Box Test Design Technique

d) Experience based Test Design Technique
------------------------------------------------------------
5) What is Decision Testing?

a) Black Box Test Design Technique

b) White Box Test Design Technique

c) Gray Box Test Design Technique

d) Experience based Test Design Technique
------------------------------------------------------------
6) What is Exploratory Testing?

a) Black Box Test Design Technique

b) White Box Test Design Technique

c) Gray Box Test Design Technique

d) Experience based Test Design Technique
------------------------------------------------------------
7) What is Sanity Testing?

a) Test Level

b) Test Type

c) Test Design Technique

d) Test Execution Level
------------------------------------------------------------
8) ------------is not a Test Document? 

a) Test Policy

b) Test Case

c) PIN (Project Initiation Note)

d) RTM (Requirements Traceability Matrix)
------------------------------------------------------------
9) -----------------is not a Test Type?

a) Database Testing

b) Security Testing

c) Functional Testing

d) Statement Testing
------------------------------------------------------------
10) ------------------is not a Test Level?

a) System Testing

b) Acceptance Testing

c) Functional Testing

d) Integration Testing
------------------------------------------------------------
11) -------------------is not a Software Test Life Cycle Phase?

a) Requirements Gathering

b) Test Planning

c) Test Closure

d) Test Design
------------------------------------------------------------
12) -------------------is not a Software Development Life Cycle Phase?

a) Requirements Gathering

b) Coding

c) Test Closure

d) Testing
------------------------------------------------------------
13) Which Test Document describes the Exit Criteria of Testing?

a) Test Case

b) Test Plan

c) Test Summary Report

d) Defect Report
------------------------------------------------------------
14) ------------------- are the Testers of System Testing?

a) Developers

b) Business Analysts

c) Independent Testers

d) Customers
------------------------------------------------------------
15) -------------------are the Testers of Unit Testing?

a) Developers

b) Business Analysts

c) Independent Testers

d) Customers

------------------------------------------------------------
Answers:

1) b
2) d
3) b
4) a
5) b
6) d
7) d
8) c
9) d
10) c
11) a
12) c
13) b
14) c
15) a
------------------------------------------------------------

4 comments:

Sir Thanks for updating posts regarding testing promptly

Thanks sir. when answering QA we came to know how much we learn please post more testing QA
Thank u again

Post a Comment