Software Testing Multiple Choice Questions

Software Testing Multiple Choice Questions

Software Testing Multiple Choice Questions and Answers for Software Development Life cycle, Test levels, Test Types, Test Design techniques, and Software Testing Life Cycle.

1) What is “V” Model?

a) Test Level

b) SDLC Model

c) Test Type

d) Test Design Technique

2) What is Integration Testing?

a) SDLC Model

b) Test Type

c) Test Design Technique

d) Test Level

3) What is Functional Testing?

a) SDLC Model

b) Test Type

c) Test Design Technique

d) Test Level

4) What is Decision Table Testing?

a) Black Box Test Design Technique

b) White Box Test Design Technique

c) Gray Box Test Design Technique

d) Experience based Test Design Technique

5) What is Decision Testing?

a) Black Box Test Design Technique

b) White Box Test Design Technique

c) Gray Box Test Design Technique

d) Experience based Test Design Technique

6) What is Exploratory Testing?

a) Black Box Test Design Technique

b) White Box Test Design Technique

c) Gray Box Test Design Technique

d) Experience based Test Design Technique

7) What is Sanity Testing?

a) Test Level

b) Test Type

c) Test Design Technique

d) Test Execution Level

8) ————is not a Test Document?

a) Test Policy

b) Test Case

c) PIN (Project Initiation Note)

d) RTM (Requirements Traceability Matrix)

9) —————–is not a Test Type?

a) Database Testing

b) Security Testing

c) Functional Testing

d) Statement Testing

10) ——————is not a Test Level?

a) System Testing

b) Acceptance Testing

c) Functional Testing

d) Integration Testing

software testing

Software Testing Multiple Choice Questions and Answers

11) ——————-is not a Software Test Life Cycle Phase?

a) Requirements Gathering

b) Test Planning

c) Test Closure

d) Test Design

12) ——————-is not a Software Development Life Cycle Phase?

a) Requirements Gathering

b) Coding

c) Test Closure

d) Testing

13) Which Test Document describes the Exit Criteria of Testing?

a) Test Case

b) Test Plan

c) Test Summary Report

d) Defect Report

14) ——————- are the Testers of System Testing?

a) Developers

b) Business Analysts

c) Independent Testers

d) Customers

15) ——————-are the Testers of Unit Testing?

a) Developers

b) Business Analysts

c) Independent Testers

d) Customers

16) The order in which Test Levels are performed is:

a) Unit, Integration, Acceptance, System

b) Unit, System, Integration, Acceptance

c) Unit, Integration, System, Acceptance

d) It depends on the nature of a project

17) What is Fault Masking?

a) Creating a test case which does not reveal a fault

b) Error condition hiding another error condition

c) Masking a fault by developer

d) Masking a fault by a tester

18) Which is not a part of Specification Testing?

a) Equivalence Partitioning

b) Decision Tables

c) Decision Testing

d) Use Case Testing

19) The Cyclomatic number theory in a graph is defined by ________.

a) e – n + 2

b) e – n + 1

c) e – n – 2

d) e – n – 1

20) Which of the following is / are true regarding Catastrophic Defect?

a) Hide other defects.

b) Invokes other defects.

c) Failure of the software and data can be recovered.

d) Application crash and data cannot be recovered.


Answers:

1) b
2) d
3) b
4) a
5) b
6) d
7) d
8) c
9) d
10) c
11) a
12) c
13) b
14) c
15) a
16) d
17) b
18) c
19) b
20) d

Software Testing Online Tests

G C Reddy

G C Reddy, Working as a Software Testing Trainer in Hyderabad, India.

You may also like...