Software Testing Multiple Choice Questions

Software Testing Multiple Choice Questions and Answers for Software Development Life cycle, Test Levels, Test Types, Test Design Techniques, and Software Testing Life Cycle.

Software Testing Multiple Choice Questions and Answers

I. Manual Testing

1. What is “V” Model?

a. Test Level

b. SDLC Model

c. Test Type

d) Test Design Technique

2. What is Integration Testing?

a. SDLC Model

b. Test Type

c. Test Design Technique

d. Test Level

3. What is Functional Testing?

a) SDLC Model

b) Test Type

c) Test Design Technique

d) Test Level

4. What is Decision Table Testing?

a) Black Box Test Design Technique

b) White Box Test Design Technique

c) Gray Box Test Design Technique

d) Experience-based Test Design Technique

5. What is Decision Testing?

a) Black Box Test Design Technique

b) White Box Test Design Technique

c) Gray Box Test Design Technique

d) Experience-based Test Design Technique

6. What is Exploratory Testing?

a) Black Box Test Design Technique

b) White Box Test Design Technique

c) Gray Box Test Design Technique

d) Experience-based Test Design Technique

7.) What is Sanity Testing?

a) Test Level

b) Test Type

c) Test Design Technique

d) Test Execution Level

8. ————is not a Test Document?

a) Test Policy

b) Test Case

c) PIN (Project Initiation Note)

d) RTM (Requirements Traceability Matrix)

9. —————–is not a Test Type?

a) Database Testing

b) Security Testing

c) Functional Testing

d) Statement Testing

10. ——————is not a Test Level?

a) System Testing

b) Acceptance Testing

c) Functional Testing

d) Integration Testing

11. ——————-is not a Software Test Life Cycle Phase?

a) Requirements Gathering

b) Test Planning

c) Test Closure

d) Test Design

12. ——————-is not a Software Development Life Cycle Phase?

a) Requirements Gathering

b) Coding

c) Test Closure

d) Testing

13. Which Test Document describes the Exit Criteria of Testing?

a) Test Case

b) Test Plan

c) Test Summary Report

d) Defect Report

14. ——————- are the Testers of System Testing?

a) Developers

b) Business Analysts

c) Independent Testers

d) Customers

15. ——————-are the Testers of Unit Testing?

a) Developers

b) Business Analysts

c) Independent Testers

d) Customers

16. The order in which Test Levels are performed is:

a) Unit, Integration, Acceptance, System

b) Unit, System, Integration, Acceptance

c) Unit, Integration, System, Acceptance

d) It depends on the nature of a project

17. What is Fault Masking?

a) Creating a test case that does not reveal a fault

b) Error condition hiding another error condition

c) Masking a fault by the developer

d) Masking a fault by a tester

18. Which is not a part of Specification Testing?

a) Equivalence Partitioning

b) Decision Tables

c) Decision Testing

d) Use Case Testing

19. The Cyclomatic number theory in a graph is defined by ________.

a) e – n + 2

b) e – n + 1

c) e – n – 2

d) e – n – 1

20. Which of the following is/are true regarding Catastrophic Defects?

a) Hide other defects.

b) Invokes other defects.

c) Failure of the software and data can be recovered.

d) Application crashes and data cannot be recovered.

21. White Box Techniques are also called as

a) Structural Testing
b) Design-Based Testing
c) Error Guessing Technique
d) Experience-Based Technique

22. The Test Cases Derived from use cases

a) Are most useful in uncovering defects in the process flows during real-world use of the system
b) Are most useful in uncovering defects in the process flows during the testing use of the system
c) Are most useful in covering the defects in the process flows during real-world use of the system
d) Are most useful in covering the defects at the Integration Level

23. What can static analysis NOT find?

a) the use of a variable before it has been defined
b) unreachable (“dead”) code
c) memory leaks
d) array bound violations

24. Incidents would not be raised against

a) requirements
b) documentation
c) test cases
d) improvements suggested by users

25. Maintenance testing is performed using which methodology?

a) Retesting
b) Sanity testing
c) Breadth test and depth test
d) Confirmation testing

Software Testing Multiple Choice Questions

Answers:

1) b
2) d
3) b
4) a
5) b
6) d
7) d
8) c
9) d
10) c
11) a
12) c
13) b
14) c
15) a
16) d
17) b
18) c
19) b
20) d
21) a
22) a
23) c
24) d
25) c


II. Software Testing Tools 

1. Appium doesn’t support……?

a) Mobile Native Applications

b) Mobile Hybrid Applications

c) Computer Web Applications

d) Mobile Web Applications

2. …….Supports Web Services Testing?

a) Selenium

b) SilkTest

c) Postman

d) ALM

3. IBM – RPT Supports….?

a) Functional Testing

b) Performance Testing

c) Usability Testing

d) Test Management

4. …….is not a Performance Test Tool?

a) Silk Performer

b) QAComplete

c) JMeter

d) RPT

5. JMeter doesn’t Support…..?

a) Distributed Testing

b) Performance Testing

c) Browser Compatibility Testing

d) Web Services Testing

6. Cucumber supports to write…..?

a) Unit Tests

b) Acceptance Tests

c) Integration Tests

d) System Tests

7. ……doesn’t support Database Testing?

a) Selenium

b) ALM

c) UFT

d) RFT

8. …..is not a Test Tool?

a) LoadRunner

b) Maven

c) Watir

d) Silk Central

9. …..is not an Open Source Tool?

a) Selenium

b) Bugzilla

c) BugHost

d) Cucumber

10. …..is not a Commercial Tool?

a) UFT

b) RFT

c) Appium

d) Rational ClearQuest

11. …..is not a Configuration Management Tool?

a) Puppet

b) Bamboo

c) JUJU

d) Sahi

12. ….The tool is for Agile Testing and DevOps teams to deliver quality software faster?

a) QMetry

b) TestLink

c) NeoLoad

d) Watir

Answers:

1) c
2) d
3) b
4) b
5) c
6) b
7) b
8) b
9) c
10) c
11)
12)


III. Software Test Tools – Selenium Tool

1.Does Selenium Support Acceptance Testing?

a) Yes

b) No

2. Selenium doesn’t support the below programming language for writing Test Cases?

a) Java

b) JavaScript

c) C++

d. Kotlin

3. What is POM in Selenium?

a) Project Object Model

b) Page Object Model

4. What is the use of exception handling code?

a) To handle Run-time Errors.

b) To handle Syntax Errors.

5. Which HTML element locator is more preferable in Selenium to locate elements?

a) xpath()

b) name()

c) tagName()

d) id()

Answers:

1) a
2) c
3) b
4) a
5) d


Selenium Tutorial for Beginners

0. Selenium Tutorial – 0. Prerequisites to Learn Selenium
1. Selenium Tutorial – I. Introduction – 1. Selenium Syllabus
2. Selenium Tutorial – I. Introduction – 2. An Overview of Selenium
3. Selenium Tutorial – II. Java for Selenium – 1. Introduction to Java
4. Selenium Tutorial – II. Java for Selenium – 2. An overview of Java
Software Testing Online Tests
Follow me on social media: